ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

Recenzija tekućih pudera

Na zahtjev mojih čitateljica, odlučila sam vam danas napisati post o tekućim podlogama.
Pisati ću o iduća 4 pudera:

(1) Bourjois Healthy Mix, nijansa 52
(2) MAC Select SPF 15, nijansa NW20
(3) Make up Factory Luxury Foundation with Concealer, nijansa 04
(4) NYX HD Studio Photogenic Foundation, Nijansa 01, Nude




Krećemo da Bourjois HM(1). Definitivno najbolji puder koji sam ikad imala! U kombinaciji sa HM korektorom, u nijansi 52, čini čuda. Oduševljena sam s njim i ne žalim ni jedne lipe što sam ga kupila :D Super je za ovo proljetno-ljetno razdoblje, jer vam koža izgleda svježe i lagano. Odličnog je mirisa, kao i teksture, koje je svilenkasto-glatka i to ga čini posebnim. Nanosim ga sa Sigminim kistom F50-bockalicom.

Idući je MAC puder koji stvarno dobro prekriva, no na licu mi nekako djeluje preteško i tmurno u odnosu na HM, koji baš podigne cijelokupni ten. Bolji je za zimsko razdoblje, kada vani nema toliko sunca. Nešto je gušći od HM, a tekstura je onako, taman. Nije nešto posebno. Mrvicu se teže razmazuje, pa ga nanosim sa foundation brush. Kao minus bi navela to što je nedostupan na hrvatskom tržištu.

Nedavno sam u postu s recenzijom Make up Factory proizvoda pisala o ovom puderu. Kad sam ga prvi put koristila, nije mi se nimalo sviđalo to što nema pumpicu, al sam s vremenom shvatila da mi je ova mala lopatica :P super! Također mi se kod njega sviđa to što se na vrhu nalazi i korektor te malo ogledalo. Po gustoći nalazi se između HM i Select SPF-a, tako da je taman. Zadovoljna sam kako prekriva.

I zadnji puder o kojem nisam još nijednom pisala, je ovaj NYX-ov HD. Kupila sam ga na Ebayu i pošto nisam imala prevelikog iskustva s njihovim nijansama, fulala sam boju. Puder mi je presvijetli, tako da ga koristim samo za šminkanje frendica, na sebi ga nisam isprobala, osim za swatch na ruci. Laganog je mirisa, lako se razmazuje i frendice kažu da im je dugo držao i odlično prekrivao nedostatke.

Swatch



Nisam htjela previše duljiti, nego sam željela da bude kratko i jasno. Nadam se da će vam ovo pomoći u odabiru tekućeg pudera.

Za iduće postove mi je u planu iduće:

Recenzija primera za lice i oči
Čišćenje kistova
Tutorial- Svakodnevni look

Do idućeg posta, puse :*

nedjelja, 29. svibnja 2011.

Organizacija kozmetike i pribora za šminkanje

Bok curke!

Kao nastavak na prošli post, odlučila sam vam pokazati na koji način ja to organiziram kozmetiku i koji su jedni od jeftinijh verzija ( mislim da se sve stvari u mom slučaju, jeftinija verzija :D ) organizacije. Također, došlo je i do nekih sitnih promjena u mojoj organizaciji od prošlog posta, pa vam stavljam ovu novu fotkicu stola :D Neću previše duljiti sa uvodom. Krenimo!



Prvo i osnovno, na mom stolu se nalaze dvije kutije, svaka sa 3 ladice. Vrlo su praktične i njima možete vrlo detaljno sve organizirati. No, pošto su ove moje u manjem izdanju, u njima držim samo sitnu kozmetiku, kao što su sjenila, sjajila, maskare, ruževi i olovke. Svaku ladicu sam označila sa nazivom proizvoda koji se nalaze unutra. Super je još to što ih možete spojiti, i na jednu nanizati npr. svih 6 ladica. i kombinirati kako vam odgovara. Njih sam kupila na ebayu, cijena je bila oko 50-60 kuna. Nešto slično možete potražiti u Emmezeti ili Kiki.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na vrhu kutija, nalazi se jedna mala metalna posudica, sa stvarima koje nekako najčešće koristim i volim da su mi pri ruci. Dio su uredskog seta, o kojem ću više pričati u idućim djelovima postova. Tu držim neke maskare, par sjajila i olovke.



Odmah pokraj kutija nalazi se file holder, iliti držač dokumenata, koji drži moje palete. Kupila sam ga prije par dana u Konzumu, u setu uredskog pribora, 6u1. Košalo je 49,00 kn. Nemam šta posebno za reći o tome, osim da je sve pregledno i super :) Vidjela sam ovakvih držača u boljim knjižarama i Metrou.



Pored paleta, nalaze se 3 posudice za kistove. Prva, velika crvena teglica sa zlatnim za kistove za lice(inače za cvijeće), druga, nešto manja plastična posudica koja drži moje kistove za oči ( kupljena na ebay-u) i srebrna metalna posudica u kojima držim prljave kistove ( dio uredskog seta u kojem je bio i držač paleta).  Ovo je trenutno moj najdraži način organizacije kistove. Inače me nekad ulovi nešto da ih držim u brush rollu ili brush beltu, ali mislim da je ovo u posudicama najefikasnije :D






Moju preparativu i sredstva za čišćenje kistova drži ova crvena, plastična posuda, koju sam kupila u Mercatoru i mislim da je koštala oko 9.99 kn. Na nju sam još nadodala i ovu divnu crvenu mašnicu da malo podigne cjelokupni dojam i da ne izgleda poput obične, plastične, kuhinjske posude :D Ovo mi se sviđa jer je vrlo praktično, puno stvari stane unutra, i najvažnije od svega, pregledno je i lako se snađem di je šta!



Na rubu stola, nalaze se ove 3 male posudice sa pomoćnim materijalom :P vatama i štapićima.
Ovo srebrno je kutijica od nekog sata, a ove dvije plastične su dio ambalaže nekih proizvoda, koje mi je bilo žao baciti, pa sam odlučila iskoristiti za ovo. Također sam nadodala nešto svoje, a to je crvena mašnica!
Super je jer je besplatno i ne moraš kupovati. haha



I na kraju, Train Case ili kofer za kozmetiku. Kupljen na ebayu, koštao oko 50$. Mislim da je to najbolje za organiziranje kozmetike ukoliko nemate stolić ili imate previše kozmetike, pa vam više ništa ne stane na stol :D
Također, super je ako negdje idete šminkat nekoga izvan svoje kuće, samo sve lijepo potrpate unutra i to je to! Stvarno puno stvari stane unutra :D




Sviđa vam se kako ja organiziram kozmetiku? Imate vi možda svoj neki specifičan način organizranja?

P.S. :D
U ove dvije crvene ladice stola, također se nalazi šminka. U prvoj je sve za lice, a u drugoj sjenila, trepavice, pigmenti itd. :)

ponedjeljak, 23. svibnja 2011.

Make up Collection!

U jednom od mailova kojih za primila za prijavu na giveaway, jednu djevojku je zanimalo koju ja sve kozmetiku imam, odnosno zanimala ju je moja kolekcija šminke :) Ja sam konačno našla malo vremena i odlučila napisati novi post. No, neću vam pokazati cijelu kolekciju, nego samo jedan dio. I to onaj dio proizvoda koje koristim najviše pri šminkanju sebe i drugih. Znači, ima još svega od šminke sa strane ;D
Neda mi se pisati pojedinačno naziv za svaki proizvod i raditi swatcheve, pa ako vas što posebno zanima, recite! Također, u planu mi je nakon ovog posta, za koji dan napraviti i način organizacije kozmetike. Pošto sam samo srednjoškolka, kod mene vam je to jedan od najjeftinijih verzija organizacije :) Dosta s uvodom, krenimo na fotke. Uživajte :)

Ovo je moj "vanity table". Znam, za sada je preočajan, al trudim se nabaviti nešto veće nakon ljetnog posla :D
Za sada mi baš i ne stane previše stvari u njega, nego moram trpati po drugim ladicama i ormarima po kupaoni i sobi :/
Inače mi na stolu stoji još i jedno okruglo ogledalo sa svjetlima, al se izgubilo tokom snimanja :D



Ovo prvo su proizvodi za lice. Jako mi je bitna podloga i volim kad sve onak bude fino, glatko i lijepo :D


Proizvodi za oči. Stvari koje najviše koristim. Ima još toga :D


Proizvodi za usta. U zadnje vrijeme su mi definitivno najdraža ova dva Chanel sjajila, koja su bila rođendansko-imendanski poklon <3


Što je jedna blogerica bez barem jedne velike palete :D


Malo proizvoda za lice i čišćenje kistova :)


I pribor za olakšanu upotrebu svih ovih proizvoda! :P


Evo, kao što se vidjele, kod mene ima kozmetike razih firmi, volim eksperimentirati i isprobavati nove stvari :)
I vas naravno obavještavati o tome! :D
Mislim da za svoje godine imam i previše kozmetike, sve me strah što će biti kad počnem sama zarađivat. Bankrot XD

Kako se vama sviđa ova moja kolekcija? Ako vas zanima swatch ili recenzija bilo čega, pišite :* <3

P.S. I nemojte zaboraviti na giveaway, zasad je primljeno 7 prijava. Mislim da vi možete i bolje! Prijave primam do 10.lipnja. Uživajte mi :*

ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Recenzija ~ Make up Factory

Drage moje dame :)


Kao što i sam naslov kaže, danas sam vam pripremila još jednu recenziju Make up Factory proizvoda. Ovim putem želim zahvaliti gospođi Maji iz Make up Factorya koja mi je ustupila ove super proizvode. Hvala Maja :)
Proizvode koje ću vam danas pokazati možete kupiti u Muelleru i trenutno su na sniženju. Put pod noge i u shopping! A kako bi saznali o kojim ću točno proizvodima danas pisati, nastavite čitati ;)



Prvi proizvod koji vam želim pokazati je LONG LASTING LIPGLOSS u nijansi 18




Kada sam ovaj proizvod primila u ruke i isprobala, odmah me podsjetio na MAC Dazzleglass Internationalist, i bojom i teksturom. Mogla bi čak reći da mi je i bolji od Dazzleglassa, jer nije toliko ljepljiv, boja je intenzivnija i dosta dugo drži. U sebi sadrži sitne srebrene šljokice koje i nisu toliko jako vidljive, ali daju super efekt :)
Preporučila bih ovaj proizvod sad za ljeto, jer izgleda odlično u kombinaciji za preplanulom kožom.
Cijena ovog proizvoda na sniženju je 39 kuna, a u kojim nijansama ga još ima, možete vidjeti ovdje. U odnosu na Dazzleglass, pristupačniji nam je i radi mjesta kupovine i radi cijene ;)

Idući proizvod o kojem ću vam pisati je SHIMMER LIQUID EYE LINER.



Inače nisam neki ljubitelj tekućih tuševa, draži su mi oni cream ili gel. Razlog tome je što me već nekoliko njih razočaralo, a tome je najveći razlog bila nepraktična ambalaža koja me živcirala pri stavljanju proizvoda. To bi onda uvijek ispala neravna crta :S Ovaj tuš mi se sviđa jer drška na kojem se nalazi kistić dugačka skoro 10 cm :D pa si ruku mogu staviti u idealnu poziciju da povlačenje ravne crte. :D (kako sam ga zakomplicirala sad :/ ) Osim same kvalitete tuša, koji se lako nanosi, ne izgleda prenapadno radi šljokica u njemu i dugo drži, mislim da je ova drška ono što me osvojilo zapravo xD
Cijena ovog proizvoda je 35 kuna, a druge boje možete pogledati ovdje :)

I zadnji proizvod je All Over Luminizer.




Inače se prvi put susrećem s ovakim proizvodom, i da vam iskreno kažem, nisam znala čemu to uopće služi xD
Ali onda samo malo istražila na stranici od Make up Factorya i pročitala da je to kremasti highlighter, sadrži vitamin E te sprječava gubitak vlage. Najbolji je za ljeto i za prepanulu kožu. Dobit ćete bakreno-zlatni odsjaj na vašem licu. Stavila sam pomalo na svaki obraz i dobila sam jedan super efekt koji će kada pocrnim, biti još bolji :D
Cijena ovog proizvoda je 59 kuna. Nešto više o ovom proizvodu možete pročitati ovdje. :)

To je samo mali dio onoga što ova firma nudi, a ako bi htjeli biti u koraku s novostima vezanima za Make up Factory, posjetite ih na njihovoj Facebook Fan Page :) Također, preporučam da se uputite do Muellera jer su trenutno sniženja na njihovu kozmetiku, pa bi po niskim cijene mogli nabaviti super proizvode!

Kako se vama čine ovi proizvodi, imate već što od Make up Factorya?

nedjelja, 15. svibnja 2011.

Giveaway :)

Bok curke, kako ste mi? :*

Za vas sam pripremila giveaway! Prvi na ovom blogu :D
Odlučila sam se na to jer sam skupila više od 20 followera preko GFC i više od 1300 pregleda bloga u 2 mjeseca. Meni su te brojke bile dovoljno da vam se na neki način zahvalim na podršci :)

Pošto je ovo prvi giveaway i ja trenutno raspolažem sa nešto više para, odlučila sam da će biti nešto "bogatiji" i da će biti više nagrada, točnije 3. 
A to su:

1. nagrada
        -Elf Mineral Smokey Eyes
        -Elf Eyelid Primer


2. nagrada
         -Sigma Blending Brush E25
         -Elf Beauty Encyclopedia- Everyday Eyes



3.nagrada
         -Sigma Blending Brush E25
         -Plumping Lip Glaze Wink Pink
         -Single Eyeshadow Coffe Bean


Lijepe nagrade, zar ne? Potrudila sam se :D
Htjela bih samo naglasiti da je giveaway djelomično sponzoriran i to od strane Sigme, koja je ustupila ove divne kistiće :D

A sad slijede neka pravila koja ćemo se pridržavati i vi i ja ;)

1.) Giveaway traje sve do 10.lipnja 2011. u 12.00h, a objava pobjednika će biti isti ili idući dan, nakon pregleda svih prijava.

2.) Giveaway je samo za državljane Republike Hrvatske

3.) Pobjeđuju oni sa najviše prikupljenih bodova i oni koji su me najviše impresionirali sa svojim odgovorima i trudom :)

4.) Da bi sudjelovali i prikupljali bodove morate napraviti iduće:
                          
~ postati follower ovog bloga i predložiti prijateljima i da oni postanu. Dobivate jedan bod ako ste follower, + bod po svakom followeru kojeg ste predložili.
                          
~ lajkati moju Facebook stranicu- Make me Up by Tina Fan Page - za lajk dobivate jedan bod
                         
 ~ ukoliko imate blog, podjelite na njemu informacije o mom giveaway i osvoijte još dva boda :)
                         
 ~ napišite vaše prijedloge, sugestije za poboljšanje ovog bloga, teme za postove, sve što bi htjeli da pišem za vas ili napišite koji su vaši najdraži kozmetički proizvodi i zašto.
 -u ovom zadatku možete osvojiti od 1-5 bodova, ovisno o kreativnosti

5.) Sve podatke mi šaljete na makemeupbytina@gmail.com, a morate mi poslati iduće: ime i prezime, e-mail adresa, ime pod kojim me pratite i ime prijatelja kojima ste me predložili, a da me prate, ime pod kojim ste me lajkali na Fan stranici, link od bloga gdje ste pisali o mom giveaway i odgovori na pitanja( zadnje pod 4. pravilom)

6.) Nema varanja :P

Možda se malo čini komplicirano, ali morala sam malo, jer je nagrada po meni super i želim da se potrudite oko nje :D

Nadam se da će vas se dosta priključiti i da će vam se sviđati nagrade :) Ukoliko ima kakvih nejasnoća, javite se ili na mail ili ovdje, pa ću vam sve objasniti!

Uživajte mi i sretno svima :)

Pusa :**

nedjelja, 8. svibnja 2011.

Sigma Haul&Review

Bok curke!

Nedavno sam obavila svoju drugu narudžbu na Sigmi, čiji je iznos bio nešto veći od prve narudžbe :P
Već sam si duže vrijeme željela nabaviti neke kistove sa Sigme, kada sam napokon prikupila dovoljno novaca, to sam i napravila :)
Da ne duljim previše sa uvodom, krećem sa kistovima. U ovoj narudžbi su bili: Large Powder, Duo Fibre, Tapered Blending, Eyes Kit i Brush Roll.

Pa krenimo!

1.) Brush Roll -> 20$
-izrađen od mekane i fine umjetne kože, elegantnog je izgleda. Dimenzije kad je sklopljen: 26cm(D)x16cm(Š), a kada je rastvoren 26cm(D)x45.5cm(Š). Sve ukupno ima mjesta za 15 kistova: 12 na prednjem dijelu i 3 sa strane. Na dijelu koji prekriva kistove nalazi se natpis Sigma Makeup, isto kao i na prednjem dijelu kada je roll zaklopljen. Čvrsto zatvorenim drže ga dvije trakice koje se magnetom drže za stražnju stranu brush rolla.
-jako sam zadovoljna izgledom i kvalitetom ovog proizvoda :)





2.) Eyes Kit - 45$, Small Tapered Blending E45-9$ (prva narudžba), Tapered Blending E35 - 9$


Medium Angled Shading E70- ovaj kist uglavnom koristim za highlightanje ispod obrva. 
Zadovoljna sam s njim. Izrađen je od prirodnih dlaka.



Eye Shading E55- koristim ga za nanošenje sjenila u prahu iliti pigmenata i mislim da je takav kist za tu namjenu najbolji zbog gusto rapoređenih i čvrsto nabijenih dlaka. Izrađen je od prirodne dlake.



Pencil E30- služi mi za nanošenje sjenila u vanjskom kutu oka, dobar je i za sjenčanje. Izrađen od prirodne dlake.



Large Shader E60- uglavnom ga koristim za nanošenje sjenila preko cijelog kapka, ali i pri sjenčanju. Ovaj kist je jedan od favorita u ovoj narudžbi. Izrađen od prirodnih dlaka.



Tapered Blending E40 i Tapered Blending E35 - kistovi koji služe za blendanje, svoj posao obavljaju jako brzo i to me oduševilo. Izrađeni su od prirodne dlake.




Small Tapered Blending E45- ovaj kist sam kupila prije par mjeseci, ali sam i njega odlučila uključiti u ovaj post. Za njega imam samo jednu riječ, a to je *SAVRŠENO*
Najbolji kist za blendanje koji sam ikad imala :) Izrađen je od prirodne dlake.



Small Angle E65 -zasad sam ovaj kist samo jednom isprobala i to pri stavljanju cream eyelinera. Crta ispadne vrlo precizna, pa sam dosta zadovoljna s ovim kistom. Izrađen od sintetičke dlake.



Eyeliner E05- ovaj kist još nisam probala, ali djeluje mi skroz okej. Izrađen je od sintetičke dlake.




3.) Large Powder F30 - 16$
- velik, mekan i jedan koži jako ugodan kist. Koristim ga za nanošenje pudera u prahu ili kamenu. Izrađen je od prirodne dlake.



4.) Duo Fibre F50 - 16$
-jedan od boljih kistova za lice koje sam imala. Koristim ga za stavljanje tekućeg pudera. Kist obavlja svoj posao odlično! Izrađen je od sintetičkih i prirodnih dlaka.


A kao poklon uz narudžbu, dobila sam ovo :)



Ja sam jako zadovoljna sa ovim kistovima i svima ih toplo preporučam :)

Sviđa vam se ovaj moj haul&review post? Jeste li vi nedavno kupovali kistove sa Sigme?

Pozdrav svima :)

P.S. Stvarno sam se žurila sa ovim postom, pa nemojte zamjeriti ako sam slučajno fulala koji naziv ili broj kista xD


petak, 6. svibnja 2011.

Proljeće je, a u meni nemir :D


Konačno nam se sunčeko pokazalo i vrijeme je predivno. Jeeeeej
To me najviše veseli jer svoje oči sad mogu našminkati svakakvim ludim bojama :)
Inače, imam nekoliko kombinacija veselih boja, ali nekako mi je najdraži ovaj look koji ću vam danas pokazati. Skroz je jednostavno za izvesti i nadam se da će vam se sviđati. :)

Proizvodi koje sam koristila:
LICE:
Nivea Visage dnevna krema kao podloga za puder
Make up Factory Luxury Foundation with Concealer
Catrice Allround Concealer
Make up Factory puder u kamenu.

OČI
Costal Scents 88 Mat Paleta-najžuća boja i crna.
Urban Decay primer
Make up Factory maskara

USTA
H&M prozirno sjajilo.

Evo kako je to ispalo :D



                                                          
 (da, čubim se. al radim to potpuno nesvjesno xD)

Kao što možete i sami vidjeti, napraviti ovakav look i nije neka nauka. malo sjenila, pudera, sjajila i za max.7-8 minuta ste gotovi :D

Jednostavno, efektno i u bojama proljeća.

Nadam se da vam se sviđalo. :*

Pusaa!