nedjelja, 25. rujna 2011.

Lip Favourites :)

U skupini mojih najdražih kozmetičkih proizvoda su definitivno proizvodi za usta, a to su ruževi,sjajila i olovke. Volim kada su mi usta naglašena, a vrlo mi je bitno da proizvodi koje koristim ne isušuju i da mi hidratiziraju i daju određenu mekoću usnama.Također volim kad mi usne izgledaju punije. Neki kažu da su usne jedan od simbola ženstvenosti te da punije usne ukazuju na dobro zdravlje i ljepotu. Definitivno se slažem s tom "teorijom". ;)


Danas su nam na redu favoriti, a kao što sam naslov i uvod najavljuju, radi o najdražim proizvodima za usne. Pripremila sam vam recenzije, slike i swatcheve 4 proizvoda sa kojima sam, priznajem, vrlo zadovoljno!

1.) MAC Lipstick GIRL ABOUT TOWN
Ovaj ruž sam potpuno neplanirano kupila u 8.mjesecu kada sam posjetila Salzburg. Prodavačica mi ga je ponudila i ja sam bila oduševljena njegovom bojom i teksturom. Na usnama je tako mekan i lagan, imam osjećaj kao da ga nemam na sebi. Ugodnog je mirisa, koji nije prenapadan. Inače znam dosta brzo "popapati" sve što mi je na usnama, ali moram priznati da se ovaj mališan jako dobro drži. 
Predivna fuksijasta boja koju vam toplo preporučam i svakako morate nabaviti barem nešto slično, ukoliko vam MAC nije dostupan. Sa ovim ružom sam već radila jedan look, koji možete pronaći na ovom LINKU.






2.) Iduća dva sjajila koja ću vam predstaviti su Chanel sjajila koja su definitivno najbolja sjajila koje sam ikad imala! :) Srećom, dobila sam ih na poklon za rođendan i imendan pa nisam morala trošiti svoje kunice na njih :P Mislim da im je inače cijena oko 190 kuna. I ne, ne bi ih išla sama sebi kupovati ;) Hvala dragim kumovima na ovim sjajnim kozmetičkim proizvodima :*
Usnama daju poseban sjaj i izgledaju veće. Nakon što nestane s usta, uvijek ostane malo shimmera koji sadržava i usta su uvijek mekana! Nijanse su 73(roza nijansa sa sitnim, skoro neprimjetnim zlatnim česticama) i 141(prozirno-zlatno sa šljokicama koje na usnama nisu tako izražene, već daju lijep odsjaj). Dosta svijetle boje, volim i ponekad kombinirati sa drugim ruževima. Moja najdraža kombinacija su ovo roskasto sjajilo i tamnija roza olovka o kojoj će pisati nešto više u nastavku. Dobije se smjesa jedna predivne roze boje. Moram vam jedan poseban post o tome napisati! :)


3.) Slijedi jedna olovka koja je moj prvi proizvod takve vrste, a ako se ne varam kupila sam je sredinom srpnja. Radi se o Sephorinom Lip Lineru u boji 17 Funky Fuchsia. Kao jedini minus bi navela to što se malo teže razmazuje, a kao veliki plus to što traje i traje i traje :D I nikako da se skine. Ima slatkasti okus, koji se samo malo osjeti. :) Nekad ju stavim preko cijelih usna, samu ili u kombinaciji sa Chanel sjajilom. Kada ju stavljam samu, stavim samo tanki, blijedi sloj, kako bi usne poprimile malo boje. To zna izgledati stvarno super :) Ako ste u potrazi za rozom olovkom, preporučam ovu Sephorinu! :D


To bi bilo to što se tiče mojih najdražih proizvoda za usne. Kao što i sami vidite, uglavnom prevlada roza boja :P 
Sutra nam je na redu rubrika Make up dislikes. Pisati ću o svojim nefavoritima. A za srijedu imam već spreman jedan gostujući post koji je napisala Nina. O čemu se točno radi, neću vam reći :)

Koji su vaši najdraži proizvodi za usne? :)

Kisses :)

Valentina

subota, 24. rujna 2011.

Black'n Brown Eyes- Tutorial :)

Vikend napokon! Sretna sam kada imam slobodnog vremena za raditi stvari koje volim i koje me ispunjavaju, a to je šminkanje i pisanje ovog bloga :) Ovim putem bi vam htjela zahvaliti na čitanju i praćenju! <3

Naš novi raspored rubrika kaže da je danas vrijeme za jedan tutorijal! Pripremila sam vam jedan smeđe-crni look koji je po meni malo dramatičniji. Kada sam započela sa ovim look-om danas, nisam imala pojma ni otkud ću početi ni kako završiti. Eksperimentirala sam i sviđa mi se kako je ispalo! Mislim da ću se ovako češće šminkati za izlaske :)

Proizvode koje sam koristila:
UDPP
Coastal Scents 88 paleta sjenila
Make Up Factory maskara
Sigma kistovi.



Nažalost, nemam slika korak po korak, ali pokušat ću vam što bolje objasniti.

1.) Na kapke sam stavila primer i pričekala da se upije.
2.)Sa Sigminim kistom E60, sjenilo pod brojem 1 stavila sam preko cijelog kapka i dobro izblendala.
3.) Sa pencil brushom( koristila sam Sigma E30) sa sjenilom br.3 iscrtala sam luk( vidjeti ćete na slici na kraju), te ga popunila sa sjenilom br.2.
4.) Uzela sam kist za blenadnje i sjenilo br.2  na područje crease-a, odnosno području između oko i kosti( o bože dragi, slaba sam s objašnjavanjem :P ) i blendala tako da prema unutarnjem kuta bude sve svijetlije.
5.) Isto tako na donjem dijelu kapka(uz trepavice), ali do sredine oka. Ne do kraja.
6.) U vanjski kut oka, dodala bi još malo crnog sjenila i sve dobro blendala.
7.) Uzimam kosi kist, sjenilo broj 3 te stavljam uz donje trepavice.
8.) U unutarnji kut oka stavljam sjenilo br.5 te ispod obrva.
9.) Na kraju ponovno koristim sjenilo br.1, te "omekšavam" linije luka u vanjskom dijelu oka.

Ispalo je ovako:
(isprike na kvalitete fotka :( )



Za usne bi vam preporučila neki nude ruž ili sjajilo. Meni se to čini kao pun pogodak na ovakve oči :)

Kako se vama čini?
Kako provodite vikend? Uživate poput mene? ;)

xoxo

Tina :)

petak, 23. rujna 2011.

I'm back :D part 2!

Evo mene opet :P

Nastavljamo s Italijom!

Još jednom, meni najljepše što sam vidjela u Italiji :)
Plaža, valovi, pijesak..Slika govori više od tisuću riječi :)
Shopping centar u Rimu :) Kupila sam u H&M-u haljinu za 19 eura i jednu Hollister majicu za 25 eura. Hollister je predivan dućan, jedino mi je nekako premračno unutra. U tom shopping centru sam se najela za 30 kuna. Dobila sam veliki komad pizze, veliki paket pomfrija i veliku kolu :D
Slijedilo je ukrcavanje na brod za Barcelonu. Krenuli smo oko 22.15 i stigli idući dan oko 19h. Uživala sam na brodu :) Bilo je situacija, ali zanemarimo to :P Par dana nakon mi se sve samo ljuljalo. :D
Brod pored nas, iscrtan svim mogućim crtanim junacima. Nešto preslatko :)
Obratite pozornost na moj izraz lica :P (to vam je tako kad si prije putovanja kruzerom pogledate par puta Titanic :P ). Na meni nova H&M haljina :)
Inače smo na brodu imali disco. Dj-u smo dali svoje pjesme i uživali u domaćoj glazbi :) Presavršeno je bilo!

Paluba :) Bazen nije bio u uporabi zbog tehničkih poteškoća -.-
Male sobiceee :P
Izlazak prvu večer u Lloret de Maru :)
Hotel
Sagrada Familia-katedrala u Barceloni
FCB :P
Barcelona :))
Montserrat. Svetiše u brdu, dosta udaljeno od Barcelone. Tamo se nalazi crna gospa, poput naše na Mariji Bistrici :)
Nekoliko fotki dok su se čekale fontane :)
Kad su trajale fontana show :P, sjedila sam s frendicom drito ispred fontana, tako da smo bile mokre :) Inače smo ona i ja velike ljubiteljice Titanica i pjesme My heart will go on, u trenutku kad su pustili baš tu pjesmu i fontane su počele frcati na sve strane, nas dvije kao kišne godine. Zapravo, ja sam bila kao kišna godina, jer sam od doma otišla sam neriješenim ljubavnim problemima, pa se svega toga skupilo i znate kako već to sve ide :/

Još jedan izlazak. I zadnji nažalost. Bili smo i discu Tropics i tu večer je bila pjena party :D
Tu sam još suha :P

Cannes

Nica
Jedina slica iz Monte Carla :( Naime, bilo mi je užasno loše tamo, pozlilo mi je i bila sam za ništa..

I zadnje što je bilo je noćenje u Sanremu. Isto jedan predivan gradić sa najboljim hotelom od svih u kojima smo bili :)

Put je bio dug, navozili smo se i namučili u onom fucking busu, ali nema veze. Vrijedilo je! :)

I posljednje što vam htjedoh reći su neke male promjene na blogu. Pokušala sam se nekako organizirati što se tiče pisanja postova i škole, pa određenih dana u tjednu možete očekivati određene vrste postova, tj. rubrike.
To bi izgledalo ovako:
Ponedjeljak- Make up dislikes! - rubrika sa mojim nefavoritima. Znači, pisati ću o stvarima koje mi se baš i ne sviđaju vezano za kozmetiku, proizvodi koji su me razočarali, ali isto tako i o najavljivanim trendovima i novim proizvodima(ovako neki dojmovi).

Srijeda- rezervirana samo za vas koji se žele okušati u pisanju! Na repertoaru su gostujući postovi! javljate se na mail: makemeupbytina@gmail.com očekujem vas!

Petak- recenzija proizvoda

Subota- Razno- u planu su mi lookovi, tutoriali, haulovi itd..

Nedjelja- Favoriti! Neću pisati samo nešto tipa mjesečni, tjedni,ljetni ili tako nešto. Planiram to ovako: Pink favourites(sve što je od mog make up-a rozo, a da volim) iliti MAC favorites ( najdraži MAC proizvodi).
Nadam se da ste skužili kaj hoću reći. Ja i objašnjavanje smo uvijek bili na "vi". haha :)

Potrudit ću se što ćešće pisati, ali nadam se da ćete me shvatiti ako nekad neće biti posta. Razlog tome su ili zadaće iz knjigovodstva, učenje gospodarskog prava ili pripreme za maturu ili možda čak neke izvanškolske aktivnosti. :P

Zanima me gdje ste vi putovali ovo ljeto? Jeste posjetili možda koja od mjesta gdje sam ja bila? Kako je vama bilo na maturalnom putovanju? :)

Pozdravi :**

I'm back :D part 1!

More, dolazak s mora, užurbano pripremanje za maturalac, predivno provedenih osam dana po Europi, početak škole i učenja...Jednom rječju, prava strka :D Ljeto mi je bilo totalno u znaku putovanja po Europi :)



Ovo je valjda prva večer da sam sjela za komp i radila neš samo za sebe. Bilo je gusto posljednih mjesec dana, pa se nisam stigla previše baviti s pisanjem. Danas sam vam pripremila jedan post u kojem ću vam u kratkim crtama prepričati svoje događaje ovog ljeta i sve potkrijepiti slikama :) Na kraju vas očekuje jedan dio sa malim promjenama na blogu za koje sam se odlučila nedavno!

Moja prva destinacija je bila Austrija, točnije Salzburg i okolica! Putem do tamo smo svratili i do Bleda. Moja jedina riječ je PREKRASNO! Sve je toliko predivno i uredno. Oduševljena sam i sa Bledom i Salzburgom. Nešto potpuno drugačije, jednostavno, a tako lijepo :) Na Bledu smo se zadržali nekih dva sata na prefinoj kavi i kremšnitama.

Bled


Ja :D


Salzburg sam ovo ljeto posjetila dva puta i ne znam koji mi je put bilo bolje :) Prvi put sam bila smještena negdje usred Alpa, u hotelu Gasthof Alpenrose. To vam je tipična planinarska kuća, u kojoj se iznutra sve u drvetu i uređeno u "lovačkom" stilu. Zanimljivo je kako su krave uvijek oko vas. Haha :) Ručali smo na terasi od tog hotela i dva metra od nas krave su pasle travu :P Inače su vam tamo bile skijaške staze, dva planinarska doma i naš hotel. I ništa drugo nema do idućih 15-20 kilometara. Niti rasvjete po cesti ni ništa :P
A da ne pričam o temperaturi po noći. Navukla sam na sebe dva para čarapa, dugu toplu trenirku, potkošulju i majicu dugih rukava+ deeeebeli poplun. I nije mi bilo dosta. :P

Predivan pogled na putu prema hotelu!


Skupa smo se izležavale :)
Pogled iz sobe
Opet ja :D
Jedno predivno mjesto blizu Salzburga, Strobl. Smješteno uz veliko, hladno :P jezero!

Gužva u prometa :P Slijedilo je nekoliko minuta čekanja da se gospodične pomaknu :D
                                                     
Idućih nekoliko slika je samo Salzburg :)
Najljepše mjesto na svijetu :P
Što se tiče hrane u samom Salzburgu, uglavnom sam jela bečku šniclu, pomfrit i pila Colu :D nemre bit zdravije, kaj ne :P Jednu večer sam otišla na pizzu u talijanski restoran, gdje sam s konobarima i vlasnicima pričala na talijanskom, jer njima baš ne idem njemački. presmiješno :)) Klopa usred Alpa je bila WOOW! Za doručak su bila neka prefina peciva, punjena sirom, onako friška, topla zadimljena na stolu :D Ma sve je bilo njamii :D

Iduće što slijedi je maturalac! <3 Najsavršenijih 8 dana u mom životu :)
Prvo smo išli u Italiju, bili tamo 3 dana, obišli Rim 2 puta. Smješteni smo bili u Anziu, malo mjestašce udaljeno nekih 50-60km od Rima. Hotel je bio nula bodova, ali plaža prva liga! Evo nekoliko slika iz Italije :)


Ova građevina je nešto što me u Rimu najviše fasciniralo :)
Idući na redu je bio Vatikan! Šta reći osim toga da je to mjesto jednostavno preposebno i kada sjedneš tamo u crkvu i moliš, osjetiš neku utjehu i ispunjenost, ma ne mogu vam to uopće opisati..

S ove terase u sredini, papa služi mise :)))
Pizza za 20 eura. Dobro da sam sjedila kad sam dobila račun -.- (bila je preeefina :P ) Al ipak, ne jedeš svaki dan na Piazzi Navoni :D
Ulica sa svim mogućim skupim dućanima. Krasote!
Piazza di Spagna <3
Super mi je to što kod njih imaš hrpu zdenaca iz kojih teče ledena voda za piće :)
U fontanu sam ubacila dva novčića za sreću :)
Okej. Mislim da je ovdje sada malo već previše slikica, pa nastavak slijedi u idućem postu! Kisses :**