nedjelja, 29. svibnja 2011.

Organizacija kozmetike i pribora za šminkanje

Bok curke!

Kao nastavak na prošli post, odlučila sam vam pokazati na koji način ja to organiziram kozmetiku i koji su jedni od jeftinijh verzija ( mislim da se sve stvari u mom slučaju, jeftinija verzija :D ) organizacije. Također, došlo je i do nekih sitnih promjena u mojoj organizaciji od prošlog posta, pa vam stavljam ovu novu fotkicu stola :D Neću previše duljiti sa uvodom. Krenimo!



Prvo i osnovno, na mom stolu se nalaze dvije kutije, svaka sa 3 ladice. Vrlo su praktične i njima možete vrlo detaljno sve organizirati. No, pošto su ove moje u manjem izdanju, u njima držim samo sitnu kozmetiku, kao što su sjenila, sjajila, maskare, ruževi i olovke. Svaku ladicu sam označila sa nazivom proizvoda koji se nalaze unutra. Super je još to što ih možete spojiti, i na jednu nanizati npr. svih 6 ladica. i kombinirati kako vam odgovara. Njih sam kupila na ebayu, cijena je bila oko 50-60 kuna. Nešto slično možete potražiti u Emmezeti ili Kiki.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na vrhu kutija, nalazi se jedna mala metalna posudica, sa stvarima koje nekako najčešće koristim i volim da su mi pri ruci. Dio su uredskog seta, o kojem ću više pričati u idućim djelovima postova. Tu držim neke maskare, par sjajila i olovke.



Odmah pokraj kutija nalazi se file holder, iliti držač dokumenata, koji drži moje palete. Kupila sam ga prije par dana u Konzumu, u setu uredskog pribora, 6u1. Košalo je 49,00 kn. Nemam šta posebno za reći o tome, osim da je sve pregledno i super :) Vidjela sam ovakvih držača u boljim knjižarama i Metrou.



Pored paleta, nalaze se 3 posudice za kistove. Prva, velika crvena teglica sa zlatnim za kistove za lice(inače za cvijeće), druga, nešto manja plastična posudica koja drži moje kistove za oči ( kupljena na ebay-u) i srebrna metalna posudica u kojima držim prljave kistove ( dio uredskog seta u kojem je bio i držač paleta).  Ovo je trenutno moj najdraži način organizacije kistove. Inače me nekad ulovi nešto da ih držim u brush rollu ili brush beltu, ali mislim da je ovo u posudicama najefikasnije :D






Moju preparativu i sredstva za čišćenje kistova drži ova crvena, plastična posuda, koju sam kupila u Mercatoru i mislim da je koštala oko 9.99 kn. Na nju sam još nadodala i ovu divnu crvenu mašnicu da malo podigne cjelokupni dojam i da ne izgleda poput obične, plastične, kuhinjske posude :D Ovo mi se sviđa jer je vrlo praktično, puno stvari stane unutra, i najvažnije od svega, pregledno je i lako se snađem di je šta!



Na rubu stola, nalaze se ove 3 male posudice sa pomoćnim materijalom :P vatama i štapićima.
Ovo srebrno je kutijica od nekog sata, a ove dvije plastične su dio ambalaže nekih proizvoda, koje mi je bilo žao baciti, pa sam odlučila iskoristiti za ovo. Također sam nadodala nešto svoje, a to je crvena mašnica!
Super je jer je besplatno i ne moraš kupovati. haha



I na kraju, Train Case ili kofer za kozmetiku. Kupljen na ebayu, koštao oko 50$. Mislim da je to najbolje za organiziranje kozmetike ukoliko nemate stolić ili imate previše kozmetike, pa vam više ništa ne stane na stol :D
Također, super je ako negdje idete šminkat nekoga izvan svoje kuće, samo sve lijepo potrpate unutra i to je to! Stvarno puno stvari stane unutra :D




Sviđa vam se kako ja organiziram kozmetiku? Imate vi možda svoj neki specifičan način organizranja?

P.S. :D
U ove dvije crvene ladice stola, također se nalazi šminka. U prvoj je sve za lice, a u drugoj sjenila, trepavice, pigmenti itd. :)

Broj komentara: 8:

  1. Slinila sam na tvoj prošli post i količinu, ma zavidnu količinu make-upa. Sada slinim na količinu kistova :)
    Mislim da si super organizirala svoje make-up carstvo. Odlična mi je ova ideja o prljavim kistićima u posebnom držaču ;)
    Ja sam odvojila make-up prema upotrebi na one koje koristim češće i one koje koristim rijeđe. A onda sam kupila plastičnu kutijicu sličnu tvojoj crvenoj i tamo mi stoje snjenila i rumenila, a u čašici kistovi i olovke. U drugom dijelu ladice je ista kutijica sa gumicama i špangicama za kosu i ruževima budući da ih otprilike nikada ne koristim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam radila cistku po svojoj kozmetici i kistovima prosli tjedan. Ostavila sam nanuznije kistove u posudici, ostalo sam spremila ili proslijedila prijateljicama. :D
    Ja takoder imam sminku organiziranu u kutijama i neznam kako bi bez toga! :D
    Konacno sam pobacala kozmetiku koju ne koristim i napravila si mjesta za novu! Jupi!!
    Bas mi se svida sto imas poseban stol za makeup ilitiga mali vanity ! :*
    (ja na zalost nemam, jer nemam kud ni staviti - dragi bi cvilio zbog radnog stola, a maltezerici nesmijem maknuti njezin gigantski krevet sto mi zauzima pola sobe) :(
    Nemam srece :S

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago mi je da ti se sviđa :D

    E vidiš, to ti je super. ja imam svoje sve nekako ispremiješano, i ono što koristim i ne. tako da mi ponekad ove stvari koje ne koristim smetaju i ne mogu naći ono što mi zapravo treba. haha

    OdgovoriIzbriši
  4. I meni dosta toga ne treba, ali mi je žao baciti :(

    Je, super je taj stolić, ali mi je preniski, i ako se naslonim, sve mi padne s druge strane jer nema oslonac :/

    baš sam gledala onaj tvoj video sa maltezericom. Preslatka je :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Thanks hun for following me! Just wanted to return the favor. :) even though I can't understand what your post says I can figure it out. Haha. I love how organized your makeup is!!

    -Dinah
    http://dgsbeauty.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. sretnica si što imaš stolić samo za meke up. ja nažalost zbog kroničnog nedostatka mjesta sve držim u koferu. prije nekog vremena sam ga dsta ispraznila na najnužnije ali sad sam ga opet napunila hrpom stvari.

    OdgovoriIzbriši
  7. slično organiziram šminku, :) vidim da imaš ELF brush cleaner :D predobar mi je :D
    www.smashinbeauty.com

    OdgovoriIzbriši
  8. @Maybe: I ja sam se jednom rješila puno toga, ali mi se čini kao da se duplo vratilo :D

    @anonimno: i meni je odličan! super mi miriši :D imam onaj od inglota, al počnem kašljati od njega jer je prejak malo :/

    OdgovoriIzbriši