ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

Recenzija tekućih pudera

Na zahtjev mojih čitateljica, odlučila sam vam danas napisati post o tekućim podlogama.
Pisati ću o iduća 4 pudera:

(1) Bourjois Healthy Mix, nijansa 52
(2) MAC Select SPF 15, nijansa NW20
(3) Make up Factory Luxury Foundation with Concealer, nijansa 04
(4) NYX HD Studio Photogenic Foundation, Nijansa 01, Nude




Krećemo da Bourjois HM(1). Definitivno najbolji puder koji sam ikad imala! U kombinaciji sa HM korektorom, u nijansi 52, čini čuda. Oduševljena sam s njim i ne žalim ni jedne lipe što sam ga kupila :D Super je za ovo proljetno-ljetno razdoblje, jer vam koža izgleda svježe i lagano. Odličnog je mirisa, kao i teksture, koje je svilenkasto-glatka i to ga čini posebnim. Nanosim ga sa Sigminim kistom F50-bockalicom.

Idući je MAC puder koji stvarno dobro prekriva, no na licu mi nekako djeluje preteško i tmurno u odnosu na HM, koji baš podigne cijelokupni ten. Bolji je za zimsko razdoblje, kada vani nema toliko sunca. Nešto je gušći od HM, a tekstura je onako, taman. Nije nešto posebno. Mrvicu se teže razmazuje, pa ga nanosim sa foundation brush. Kao minus bi navela to što je nedostupan na hrvatskom tržištu.

Nedavno sam u postu s recenzijom Make up Factory proizvoda pisala o ovom puderu. Kad sam ga prvi put koristila, nije mi se nimalo sviđalo to što nema pumpicu, al sam s vremenom shvatila da mi je ova mala lopatica :P super! Također mi se kod njega sviđa to što se na vrhu nalazi i korektor te malo ogledalo. Po gustoći nalazi se između HM i Select SPF-a, tako da je taman. Zadovoljna sam kako prekriva.

I zadnji puder o kojem nisam još nijednom pisala, je ovaj NYX-ov HD. Kupila sam ga na Ebayu i pošto nisam imala prevelikog iskustva s njihovim nijansama, fulala sam boju. Puder mi je presvijetli, tako da ga koristim samo za šminkanje frendica, na sebi ga nisam isprobala, osim za swatch na ruci. Laganog je mirisa, lako se razmazuje i frendice kažu da im je dugo držao i odlično prekrivao nedostatke.

Swatch



Nisam htjela previše duljiti, nego sam željela da bude kratko i jasno. Nadam se da će vam ovo pomoći u odabiru tekućeg pudera.

Za iduće postove mi je u planu iduće:

Recenzija primera za lice i oči
Čišćenje kistova
Tutorial- Svakodnevni look

Do idućeg posta, puse :*

Broj komentara: 6:

  1. Tek sam u nazad 6mj počela koristiti tekući puder i to ne svakodnevno. Imam (ultra) masnu kožu i čitajući tuđa iskustva i recenzije, odlučila sam se za nadasve hvaljeni Revlon ColorStay. Odličan mi je i budući da ga ne koristim često, ne mislim ga ni mijenjati. Jedino, mislim da trebam odabrati neku lakšu varijantu za ljeto :)
    Recenzirala si proizvode ukratko i jezgrovito što mi se sviđa. Samo, javi nam koji tip kože imaš jer meni recimo to igra važnu ulogu kad mi netko hvali bilo kakav proizvod (pogotovo pudere) ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja koža je normalna do mještovita. nešto između :) Tu i tamo imam malo problema sa sjajem oko nosa, ali to je stvarno rijetko :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh..svđaju mi se planovi ;)
    A sto se tiče pudera ja sam sad kupila essencov mouse..no u drogeriji su ona svijetla i cinio mi se punooo svijetliji,a ni prikrivanje mu nije Bog zna što..:/..Mislim da se vraćam tekućim ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam davnih dana koristila avonov mousse i to mi je bilo nešto presavršeno :)

    al ga više nemaju u ponudi :(

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja sam imala taj mousse iz Avona. Stvarno je bio super! Možda ga s vremenom opet uvedu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Evo mene malo doma :)

    O ovome Bourjois sam razmišljala da ga kupim, malo jest skuplji, ali isplatilo bi se. Swatčala sam ga u kozmu i super mi je. Ali nekako bih htjela kupit Revlon Photo Ready onaj .. koji je skuplji al opet.. ni sama ne znam :D

    MAC nisam nikad probala XD Budem uskoro, jer mi je došla kartica, tj pin, pa ju moram ić podignuti, a seljo ja došla u subotu na otočić a ne radi mi banka :(
    SLjedeći tjedan ću te malo ugnjavit ako mi bude šta trebalo :D

    Kako škola? Šta ima kod tebe?
    Pusu šaljem :***

    OdgovoriIzbriši