ponedjeljak, 18. srpnja 2011.

Načini stavljanja tekućeg pudera

Vjerujem da većina djevojaka vodi pažnju o tome kako je njihov tekući puder nanešen i kako stoji na licu. Također, ružno je vidjeti nepravilno stavljen puder sa očitim prijelazima između lica i vrata te prije svega, loše odabrana boja pudera. Da bi stavili puder na svoje lice, postoje različiti načini, odnosno sredstva. Vjerujem da se velik broj žena drži toga da je najbolje koristiti ruke, prste te da je to vjerojatno najjednostavniji način korištenja. Ovim postom ću vam pokazati da postoji još načina na koji možete lijepo staviti puder, a da ostali budu očarani i misle kako ste bili kod vizažista na šminkanju ;)

Pisati ću vam o nanošenje pudera sa:
1)    Spužvicom
2)    Foundation brush
3)    Duo Fibre brush ili bockalicom
4)    Blush Brush
5)    Flat top brush
6)    Ruke



Krenimo!

1 . SPUŽVICA- osobno ne preferiram korištenje spužvica za stavljanje pudera preko cijelog lica, jer imam osjećaj da mi sav puder na kraju uđe u tu spužvicu i to mi se nikako ne sviđa. Uloga spužvica u mojoj rutini je blendanje pudera na rubovima lica i prepravljanje pogrešaka pri stavljanju pudera, ukoliko ih ima.

2 . FOUNDATION BRUSH- ovo je bio prvi kist koji sam koristila za puder. Na samom početku mi je bio odličan, dok nisam otkrila i neke druge kistove za stavljanje pudera :Đ Ne bih ga preporučila za stavljanje gustih tekućih pudera, zbog toga što ovaj kist neće dobro razmazati to, već će ostati samo ružne crte, odnosno tragovi koje ćete kasnije morati prepravljati. Inače, kada imam duže nokte, ne volim prstom stavljati kremu na lice, jer mi sve završi pod noktima i to mi se općenito gadi :O, pa ga korstim za kremu. Za tu namjenu isto može super poslužiti!
NAČIN KORIŠTENJA: nekad stavim na ruku, pa umočim kist i stavljam, ili prvo stavim puder po licu pa razmazujem. Vi odlučite kako vam je jednostavnije.

3 . DUO FIBRE-BOCKALICA – kist koji nije odličan samo za stavljanje pudera, već je i dobar za stavljanje rumenila, posebno onih kremastih. Korištenjem ovog kista možete postići tzv. airbrush efekt nakon kojeg vam lice izgleda savršeno.  Mislim da je ovaj kist super za malo jače prekrivanje i da će vam super koristiti ako imate problema sa nedostacima na licu. Kod mene je uvijek ispalo tako da kad su znali izbiti prištići, koristila sam ovaj kist i najbolje mi je prekrio bez obzira na to koji sam puder koristila. Kao jedinu manu bi možda navela ispadanje dlačica kod takvih vrsta kistova.
NAČIN KORIŠTENJA: stavite puder na ruku, umočite kist i „bockajte“ dok se puder ne rasporedi pravilno.

4 . BLUSH BRUSH- sigurno si sada mislite kakve veze ima kist za rumenilo sa tekućim puderom. E pa ima veze drage moje! Itekakve :)
Jednog divnog sjedila sam sa svojim vanity stolom :D i gledala malo u svoje kistove. Za oko mi je posebno zapeo jedan kist za rumenilo. Rekoh sama sebi: idemo malo eksperimentirati! I voila! Otkrila sam još jedan način za stavljanje pudera.  Također mislim da su ovaj kist i Bourjois Healthy Mix kao stvoreni jedno za drugo. Već sam pričala kako je HM lagan i nekako „prozračan“ puder te nanošenjem tog pudera ovim kistom dobivate jedan potpuno super efekt. Izgledati ćete kao da pudera na vama uopće nema, ali lice će i dalje izgledati famozno! :) ako još niste, savjetujem da ovo probate!
NAČIN KORIŠTENJA: stavite malo pudera na ruku, lagano namočite puder u to i utapkavajte po licu.

5 . FLAT TOP BRUSH- trenutno moj najdraži način stavljanja pudera. Imala sam donedavno neki no name flat top brush sa ebay-a, koji svojim izgledom jako podsjeća na MAC-ov kist br.182. S obzirom na to da je koštao oko prilike 5 dolara, s njim sam super zadovoljna. Nijedna dlaćica mu nije ispala, a da ne pričam da posao obavlja super. No, u moj make-up svijet nedavno je ušetala nova krastica među kistovima, a to je Smashbox kist kojeg koristim stalno. Toliko je mekan i udoban na licu, da ga jednostavno morate probati :)
NAČIN KORIŠTENJA: puder stavim na lice(malo na obraze, malo na čelo i nos) te laganim kružnim pokretima utrljavam u kože.

6. RUKE- najjeftiniji materijal za stavljanje pudera :Đ super je to što se pod rukama puder zagrije pa se lakše razmaže po licu. No, ovim načinom se koristim samo kada mi se jako žuri. Inače ne mogu bez svojih kistića <3

Uh, imam osjećaj kao da sam tek počela pisati post, a već sam završila ;)
Nadam se da ćete isprobati koji od ovih mojih načina stavljanja puder ukoliko već niste.

Možda ste već koje od ovih isprobali. Kako se vama čine?

4 komentara:

  1. Super objava!

    Sama sicer večinoma uporabljam mineralne pudre in uporabljam Kabuki ali Flat Top čopiče.

    OdgovoriIzbriši
  2. ja sam prvo koristila spužvicu i stvarno se ne isplati jer puder potrošim u trenu, ne pokrijem skoro ništa i spužvica sve upije... pa sam sa prstima, ali ni to mi nije baš nešto, a sad imam jedan kist, mama mi ga je dala i odličan je tako da i ja preferiram kistove :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. možeš li mi molim te preporučiti koje kistove da kupim a da su dostupni u dm-u ili kozmu, veliku pusu šaljem i same pohvale :*

    OdgovoriIzbriši
  4. definitivno ti preporučam ecotools kistove iz kozma :)pusa :*

    OdgovoriIzbriši