Pošto sam zadnja godina ekonomske škole, u našoj školi postoji jedan projekt zvan MBuR, tj. Mali biznis u razredu. Svaki razred je podjeljen na 6 skupina od koje svaka otvara svoje dioničko društvo te se bavi proizvodnjom i prodajom. Zajedno sa svojom grupom sam odlučila da će to biti proizvodnja i prodaja američkih slatkih specijaliteta, odnosno kolača i sl. što na našem tržištu nije toliko uobičajeno. Svoje proizvode ćemo predstaviti na Sajmu malih biznisa početkom 12. mjeseca. :)
Povodom toga, za vrijeme ovih slobodnih dana bacila sam se na pečenje kolača, točnije pite! Recept sam izvukla iz mamine stare knjižice s receptima, a kako mi je to uspjelo, saznat ćete u nastavku! :)
Od sastojaka vam treba:
za prhko tijesto:
420g oštrog brašna
200g maslaca (može i margarin, ali maslac se preporuča zbog boljeg okusa)
2 žumanjka
4 žlice kiselog vrhnja
2 žlice vina
2 žlice šečera
za nadjev:
450g(vrećica) smrznutog šumskog voća
3 žlice šečera
cimet po želji.
PRIPREMA
Uzela sam jednu veliku posudu, te u njoj izmješala brašno, maslac, žumanjke, vrhnje, vino i šečer. Mjesila sam sve dok nisam dobila glatko tijesto. Podjelite ga na dva dijela. Prvi dio razvaljajte i njime obložite kalup, utisnite po unutarnjoj strani te stavite peći na 225 stupnjeva, 10-15 minuta.
U međuvremenu, smrznuto voće prokuhajte na vatri te tokom kuhanja umješajte 3 žlice šečera. Kuhajte dok se nije potpuno rastopilo i prekinite nakon nekih 6 minuta kipljena uz povremena mješanja. Prije stavljanje na tijesto, ja sam voće procjedilo, kako mi tijesto nebi ispalo prevodenasto.
Preostali dio tijesta razvaljajte, izrežite trakice i slažite prvo jednu vodoravno, zatim okomito, pa opet vodoravno itd. kako bi dobili mrežicu.
Nastavite peći na 225 stupnjeva još 20-25 minuta.
Na kraju možete posipati sa šečerom u prahu.
Malo sam eksperimentirala, pa sam uz pitu dodala još kuglicu sladoleda od vanilije ili samo šlag i bila je to super kombinacija okusa :))
Evo nekoliko slika
Nadam se da vam se sviđa ovakva vrsta postova i ako želite još takvih postova, nevezanih za kozmetiku, samo javite. :*
Uživajte i javite dojmove ukoliko ste se upustile u pripremanje ove pite :)
Pusa
Tina
Povodom toga, za vrijeme ovih slobodnih dana bacila sam se na pečenje kolača, točnije pite! Recept sam izvukla iz mamine stare knjižice s receptima, a kako mi je to uspjelo, saznat ćete u nastavku! :)
Od sastojaka vam treba:
za prhko tijesto:
420g oštrog brašna
200g maslaca (može i margarin, ali maslac se preporuča zbog boljeg okusa)
2 žumanjka
4 žlice kiselog vrhnja
2 žlice vina
2 žlice šečera
za nadjev:
450g(vrećica) smrznutog šumskog voća
3 žlice šečera
cimet po želji.
PRIPREMA
Uzela sam jednu veliku posudu, te u njoj izmješala brašno, maslac, žumanjke, vrhnje, vino i šečer. Mjesila sam sve dok nisam dobila glatko tijesto. Podjelite ga na dva dijela. Prvi dio razvaljajte i njime obložite kalup, utisnite po unutarnjoj strani te stavite peći na 225 stupnjeva, 10-15 minuta.
U međuvremenu, smrznuto voće prokuhajte na vatri te tokom kuhanja umješajte 3 žlice šečera. Kuhajte dok se nije potpuno rastopilo i prekinite nakon nekih 6 minuta kipljena uz povremena mješanja. Prije stavljanje na tijesto, ja sam voće procjedilo, kako mi tijesto nebi ispalo prevodenasto.
Preostali dio tijesta razvaljajte, izrežite trakice i slažite prvo jednu vodoravno, zatim okomito, pa opet vodoravno itd. kako bi dobili mrežicu.
Nastavite peći na 225 stupnjeva još 20-25 minuta.
Na kraju možete posipati sa šečerom u prahu.
Malo sam eksperimentirala, pa sam uz pitu dodala još kuglicu sladoleda od vanilije ili samo šlag i bila je to super kombinacija okusa :))
Evo nekoliko slika
Nadam se da vam se sviđa ovakva vrsta postova i ako želite još takvih postova, nevezanih za kozmetiku, samo javite. :*
Uživajte i javite dojmove ukoliko ste se upustile u pripremanje ove pite :)
Pusa
Tina
finooooooooo. sad sam uzasno gladna xD
OdgovoriIzbrišimy blog-follow me♥mfashionfreak
hahah :))
OdgovoriIzbrišiWow, super izgleda!! :) Bravo! :)
OdgovoriIzbrišiHvala, hvala :)
OdgovoriIzbriši