nedjelja, 12. lipnja 2011.

Gostujući post-Mali trikovi velikih majstora


Za današnji post, Mija vam je pripremila male trikove velikih majstora koji su dio i moje svakodnevne rutine :) Kako bi saznali o kojim se točno trikovima radi, nastavite čitati i uživajte :*


Obrve daju okvir pogledu






Pobrinite se da vam obrve budu lijepo i uredno počupane. Ako ne znate kako da ih sredite, bolje je da odete u salon ljepote, jer obrve imaju ogroman uticaj na cjelokupan izgled vaših očiju. Kada vam profesionalac prvi put počupa obrve, imati ćete pravu formu i kasnije ćete sa lakoćom moći da uklonite tek iznikle dlačice koje budu naknadno izrastale. Obrve možete uljepšati i dobrom, ali ne pretamnom olovkom.


Maskara i na donje trepavice




Birajte kvalitetne maskare koje izdužuju i daju volumen trepavicama. Maskaru nanosite u više slojeva, a prije nanošenja sljedećeg, morate sačekati da se prethodni osuši. Vodite računa i o tome da je ovaj komad šminke uvijek svjež, jer će u suprotnom slojevito nanošenje praviti crne grudvice na vrhu trepavica. Maskaru obavezno nanesite i na donje trepavice. Ako spadate u jednu od onih žena koje su godinama izbjegavale nanošenje maskare na donje trepavice, jer to „zatvara“ pogled, vrijeme je da saznate da ste u velikoj zabludi. Maskara na donjim trepavicama radi upravo suprotno - otvara pogled i zato ne biste smjeli da ih preskačete.


Svijetla sjenila za veće oči




Duž kapka, uz rub obrve nanesite svijetla sjenila. Na unutrašnjost kapka stavite za dvije nijanse tamnije sjenilo od one koju ste stavili uz kapak. Zatim, blagim potezima četkice izjednačite oba sloja sloja, kako biste dobili postupni prelaz iz boje u boju.


Bijela olovka „otvara“ pogled
I vi vjerovatno izbjegavate bijelu olovku jer ona navodno zatvara pogled.No,dokazano je upravo suprotno bijela olovka otvara pogled.Ja bih vam preporučila bež-bijelu ili prljavobijelu.


Obavezno uvijte trepavice
Uvijek uvijte trepavice prije nanošenja maskare, a uvijač prije tretiranja trepavica zagrijte fenom za kosu. Pazite naravno da ne pretjerate sa zagrijavanjem, ali najbolje je da uvijač bude prilično topao. Trepavice možete uviti i nakon nanošenja maskare, ali maskara mora biti potpuno suha, da ne biste upropastili šminku.

Kako postiću nude usne?






Da bi vaše usne imale što neutralniju nijansu, morate da ublažite njihovu prirodnu ružičastu boju. Dakle, prstom utapkajte u usne malo korektora, a onda ih namažite sjajilom željene nude boje ;)


Savršeno bijeli zubići?






Da,moguće je..Samo je potrebno malo jagoda pomjesati s pastom za zube prije pranja zubiju i s tom smjesom ih oprat.Taj način koristi i Cameron Diaz.


Prirodne kovrče?






Uzeti uviječe različitih veličina kao i pramenje.Da bi se postigao što prirodniji loook.Pročesljati ih prstima.Naravno, uz obavezno korištenje zaštite od topline.

Do idućeg posta, pozdrav svima!


Mija


P.S. Ukoliko je još koja djevojka zainteresirana za pisanje gostujućih postova, neka se javi na moj mail: makemeupbytina@gmail.com . Tamo se sve dogovorimo :) Tina.

2 komentara: